fbpx

Over ons

Vzw T-Dogs maakt het, dankzij onze vrijwilligers en hun honden, mogelijk om kosteloos te genieten van een knuffel of de warmte van een hond. Ze gaan dagelijks de strijd aan tegen vereenzaming. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van een hond een therapeutische werking heeft. Zo kan het onder andere een stressverlagend effect hebben.

Een rustige rakker dat het graag kalm aanpakt, een speelvogel dat altijd bereid is om een balletje terug te brengen, de vrolijke sporter die steeds paraat staat voor een wandelingetje, een wellnessfan dat geniet van een deugddoende borstelmoment, een gezellig onderonsje op de schoot met een sereen aaimoment of de slimste hond ter wereld die graag bij kinderen op school meeleest in de klas.

Dankzij onze verschillende honden, met elk hun eigen unieke karakter, kunnen wij steeds de meest geschikte hond selecteren voor het bezoek.

Contacteer ons en we zoeken samen naar een geschikte oplossing voor jouw vraag.

Hoe we werken

Bij het ontvangen van een aanvraag maken we eerst een profiel op van de plaats of de zorgvoorziening dat een bezoek wenst. Hierbij staan de noden en wensen van de instelling én de bewoners van de vragende partij centraal. Graag komen we dus eens langs voor een korte rondleiding en indien mogelijk een eerste kennismaking met de doelgroep of doelpersoon. Het is namelijk belangrijk dat we de ‘right dog for the job’ kiezen. Hierbij kijken we naar het karakter van onze honden, afhankelijk van wat er wordt gevraagd én mogelijk is.

87186608_104467351157366_1337273973536194560_n

Het verhaal achter T-Dogs

In 2014 was Johan Sap in Kent (UK) voor zijn werk. Daar zag hij voor het eerst de positieve reacties van de bewoners van een rust- en verzorgingstehuis op de aanwezigheid van een hond. Enkele dagen later moest hij met pijn in het hart afscheid nemen van zijn trouwe zestienjarige viervoeter. De dierenarts gaf aan dat hij gelukkig nog kon uitkijken naar een nieuwe hond.

Jammer genoeg is dat niet voor iedereen zo. Bewoners van zorgvoorzieningen kunnen vaak hun trouwe hond niet meenemen en raken de onvoorwaardelijke liefde en affectie van hun favoriete maatje kwijt. Dit zette Johan aan het denken. Enige tijd later richtte hij de vzw Clinidogs op.

Door een groeiende toename aan aanvragen door o.a. woon-zorgcentra, particulieren en scholen uit heel Vlaanderen, werd het in 2020 tijd voor een nieuwe naam én look. Therapy Dogs of T-Dogs was geboren en zo ook onze mascotte Toby!

Samen toverden wij ontelbare glimlachen tevoorschijn. En hopelijk worden dat er steeds meer!